
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul pay piyasasında yaşanan gelişmelerle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, piyasadaki işlemlerin anlık olarak takip edildiği ve piyasa bozucu hareketlere karşı denetim mekanizmasının sürekli işlediği vurgulandı.
Haftanın son işlem gününde sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren hesaplarla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığı belirtildi. SPK, Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında piyasa dolandırıcılığı suçlarına karşı sıkı önlemler alınacağını duyurdu.
Açıklamada, yatırımcıların SPK ve resmi makamlardan gelmeyen, yanıltıcı nitelikteki sosyal medya haberlerine itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Piyasa bütünlüğünü ve yatırımcı korunmasını sağlamak amacıyla alınan bu tedbirlerin yatırımcıların güvenliğini artırmayı hedeflediği belirtildi.
Bu tür yanıltıcı haberlerin yatırımcıları zarara uğratabileceği ve piyasaları olumsuz etkileyebileceği göz önünde bulundurularak, SPK’nın bu konuda aldığı kararlar yatırımcıların korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.






















Reklam & İşbirliği: [email protected]