İçişleri Bakanı Çiftçi, bayram döneminde artan trafik yoğunluğu ve alınan güvenlik önlemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çiftçi, bayramların aile, özlem ve sevdiklerine kavuşma heyecanı olduğunu belirtirken, bu anlamlı duyguların ülkenin yollarında taşındığını ifade etti. Trafik denetimlerindeki temel hedeflerinin cezalandırmak değil, korumak olduğunu vurgulayan Çiftçi, açıklamasında şunları kaydetti: “Bayramda Yolları Denetlemiyor, Sizleri Koruyoruz.”
Bayram dönemlerinin sadece trafik yoğunluğunun arttığı zamanlar olmadığını vurgulayan Bakan Çiftçi, bayramın aile, özlem, memlekete dönüş, çocukların sevinci ve sevdiklerine kavuşma heyecanı demek olduğunu belirtti. Bütün bu duyguların ülkenin yollarında taşındığını dile getiren Çiftçi, güvenlik anlayışlarının merkezinde ceza yazmak değil, vatandaşların sevdiklerine sağlıkla ve huzurla ulaşmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.
Bakan Çiftçi, “Tüm güvenlik güçlerimiz gece gündüz görev başındadır” diyerek, bayramda yolları sadece denetlemediklerini, aynı zamanda koruduklarını belirtti. En büyük başarının hiçbir ocağa acı düşmemesi, hiçbir bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi olduğunu dile getiren Çiftçi, bir aile sofrasında eksik sandalye kalmaması, bir evde bekleyişin gözyaşına dönüşmemesi için tüm güvenlik güçlerinin gece gündüz görev başında olduğunu ifade etti.
Devletin, vatandaşının canını, yolunu ve yuvasına kavuşma umudunu koruyan bir güç olduğunu vurgulayan Bakan Çiftçi, önceliklerinin ceza değil tedbir, baskı değil güven, korku değil huzur içinde kavuşma olduğunu belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]