
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Diyarbakır’da devam eden TEKNOFEST 2026 yarışmalarının yapıldığı Dicle Üniversitesi’ni ziyaret etti. Bakan Kacır ve Bayraktar, yarışma alanındaki öğrencilerin stantlarını gezerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Bakan Kacır, ziyarette yaptığı açıklamada TEKNOFEST’in Türkiye’nin özgüven devrimi olduğunu belirtti. Etkinliğin sadece Türk gençliği için değil, tüm dost ve kardeş coğrafyalar için ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Teknoloji geliştirmenin insanlığın ortak hedefi olması gerektiğini ifade eden Kacır, gençlerin insanlık yararına sunduğu yenilikçi fikirleri takdir etti.
Selçuk Bayraktar da TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Diyarbakır’da teknoloji rüzgarının estiğini dile getirdi. Dicle Üniversitesi ve Mezopotamya Fuar Merkezi’nde düzenlenen yarışmalarda toplam 5 bin öğrencinin finalist olarak yer aldığını söyledi. Bu yıl yarışmalara 700 bin takım ve 1,6 milyon öğrencinin başvurduğunu aktardı.
Bayraktar, Diyarbakır’daki yarışmalara 1,3 milyon öğrencinin başvurduğunu ve ilkokuldan yüksek lisansa kadar her seviyeden öğrencinin dünyaya damgasını vuracak eserler ortaya koyduğunu belirtti. Teknolojinin rüzgarının TEKNOFEST Güneydoğu’da eseceğini ve bu nesillerin parlak bir gelecek inşa edeceğini sözlerine ekledi. Etkinlik, 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa’da devam edecek.






















Reklam & İşbirliği: [email protected]