
ABD’nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle, görev süresinin sona erdiğini duyurdu. Guilfoyle, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’ya görevlendirme için teşekkür etti. Büyükelçi olarak ABD’nin Yunanistan ile ilişkilerini güçlendirme çabalarına odaklandığını belirtti.
Guilfoyle, enerji alanındaki işbirliği adımlarına vurgu yaptı. Son dönemde hakkında çıkan asılsız iddialara karşılık, profesyonel hayatını adaleti sağlamaya ve ABD değerlerini korumaya adadığını ifade etti. Trump ve Rubio’ya duyduğu saygıyı dile getirerek, Trump’ın sadık bir destekçisi olmaya devam edeceğini belirtti.
Büyükelçilik görevinin sona ermesine rağmen, Başkan Trump’a, ‘Önce Amerika Hareketine’ ve Yunanistan’a bağlılığının süreceğini kaydetti.
Beyaz Saray Sözcüsü Katie Zacharia, daha önce yaptığı açıklamada, Guilfoyle’dan istifa etmesinin istendiğini bildirmişti. Zacharia, Guilfoyle’un ekip için iyi bir insan olduğunu belirterek kendisine başarılar diledi.
ABD Başkanı Trump da Guilfoyle’un görevden alınabileceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.






















Reklam & İşbirliği: [email protected]