Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in Suriye topraklarına yönelik düzenlediği hava saldırılarının derhal durdurulması çağrısında bulundu. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, New York’ta yaptığı açıklamada, bu saldırıların Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve hava sahasının ihlali olduğunu belirtti.
Dujarric, İdlib vilayetindeki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı’na yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin soruları yanıtlarken, BM’nin saldırılardan haberdar olduğunu ve bu eylemlerin sona ermesi gerektiğini vurguladı. Bu tür saldırılar, bölgedeki gerilimi tırmandırma potansiyeli taşıyor.
İsrail savaş uçakları, Suriye’nin kuzeyindeki İdlib vilayetinin doğu kırsalında yer alan Ebu Zuhur Askeri Havaalanı’na yönelik bugün erken saatlerde dört ayrı hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırılar, bölgedeki askeri hedefleri kapsadı.
İsrail, Suriye’deki Esed rejimi karşıtı gelişmelerin ardından ülkenin farklı bölgelerindeki askeri tesislere ve silah depolarına yönelik operasyonlarını artırdı. Bu operasyonlar, Suriye’nin egemenliğine yönelik endişeleri de beraberinde getiriyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]