İçindekiler
Hayal Kütüphanesi ve Deneyap Atölyesi ile Öğrencilere Yeni Teknolojiler Öğretiliyor
Cacabey Gençlik Merkezi bünyesinde 2 yıldır hizmet veren Hayal Kütüphanesi ile geçen yıl oluşturulan Deneyap Atölyesi’nde öğrencilere robotik kodlama, animasyon, yazılım ve donanım eğitimi veriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, bu birimlerde eğitim alan 200’e yakın gencin geleceğin bilim insanları ve mühendisleri olabileceklerini ve yerli yazılım üretimine katkı sunabileceklerini belirtti.
Gençlere Meslek Edindirme Amacıyla İş Birliği Yapılıyor
Sanayi ve Teknoloji ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları, TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde robotik kodlama, yazılım gibi yeni çağın gerektirdiği meslekler gençlere öğretilmeye çalışılıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Cacabey Gençlik Merkezi’nin geleceğin gençlerini yetiştirmek için bilim ve teknolojinin ışığında çalıştıklarını ifade etti.
Milli Yazılım ve Donanım Üretimi Önemseniyor
Deneyap Atölyesi eğitmeni Onur Bıyık, burada verdikleri eğitimin üç yıl sürdüğünü ve öğrencileri ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırladıklarını belirtti. Bıyık, milli teknoloji hamlesinin bir parçası olarak milli yazılım ve donanım üretmeyi hedeflediklerini ve çocuklara bu bilinci kazandırmaya çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye’de üretilmiş yazılım ve donanımların kullanımının önemini vurgulayarak, gençlere farklı bakış açıları sunmaya çalıştıklarını söyledi.
Öğrencilerin İlgisi ve İstekliliği Artıyor
Öğrencilerin mühendislik ve yazılım alanlarında çalışma isteğinin arttığını belirten Bıyık, Deneyap Atölyesi’nin etkinliklerini diğer öğrencilere anlattıklarında onların da bu programlara katılmak için heyecanlandığını ifade etti. Bıyık, bu programlar sayesinde “mühendis kafası” olan çocukları yakalayabildiklerini sözlerine ekledi.
Eğitim alan 16 yaşındaki öğrenci Meriç Sağlam, Deneyap Atölyesi’nde bulunmaktan keyif aldığını ve mühendislik alanında çalışmayı hedeflediğini belirtti.