Geely-02 Uyduları Sıçuan’da Fırlatıldı Çin ajansı Xinhua’nın haberine göre, Çinli otomobil üreticisi Geely’nin sahibi olduğu Geely Space şirketi, “Geely-02” adı verilen 11 uydudan oluşan bir grup fırlattı. Uydular, Long March-2C taşıyıcı roketiyle ülkenin batısında bulunan Sıçuan eyaletindeki Şiçang Uydu Merkezi’nden fırlatıldı. Uydular Yer Alçak Yörüngede Konumlandı Geely-02 uydularının, yer alçak yörüngesindeki belirlenen konuma yerleştiği bildirildi….
Çin ajansı Xinhua’nın haberine göre, Çinli otomobil üreticisi Geely’nin sahibi olduğu Geely Space şirketi, “Geely-02” adı verilen 11 uydudan oluşan bir grup fırlattı. Uydular, Long March-2C taşıyıcı roketiyle ülkenin batısında bulunan Sıçuan eyaletindeki Şiçang Uydu Merkezi’nden fırlatıldı.
Geely-02 uydularının, yer alçak yörüngesindeki belirlenen konuma yerleştiği bildirildi. Bu uydular, akıllı araçlara uydu bağlantılı otonom sürüş desteği sağlamak için bir uydu ağı parçasını oluşturacak.
Geely Space şirketi, 2025 yılına kadar 240 parçalık bir uydu ağı kurmayı planlıyor. Bu ağın, Geely’nin ürettiği akıllı araçlara daha güçlü bir uydu bağlantısı sağlaması hedefleniyor. Şirket, bu hedefe ulaşmak için 72 uyduyu yörüngeye yollamayı planlıyor.
Kaynak: Xinhua Haber Ajansı
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap