İçindekiler
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Terör Saldırısını Kınadı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Programda, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayan Bakan Bolat, Türkiye’nin savunma sanayindeki başarısına vurgu yaptı.
E-Ticaretteki Büyüme ve Hedefler
Bakan Bolat, dijitalleşmenin hızla arttığı günümüzde e-ticaretin önemine dikkat çekti. Pandemi sürecinin etkisiyle e-ticaretin hızla büyüdüğünü belirten Bolat, Türkiye’de 2023 yılında e-ticaret hacminin 1 trilyon 850 milyar liraya ulaşacağını açıkladı.
Yatırım ve Üretimde İlerleme Kararlılığı
“Biz teröristlere inat, Türkiye’nin yolunu kesmek isteyenlere inat daha çok ilerleyeceğiz, daha çok üreteceğiz ve daha çok ihracat yapacağız” diyen Bakan Bolat, ülkenin savunma sanayindeki önemli rolüne vurgu yaparak, Türkiye’nin güvenilir bir tedarikçi ülke konumuna geldiğini belirtti.
E-Ticaret Denetimlerinde Sıkı Tedbirler
Bakan Bolat, e-ticaret denetimlerinin sıkılaştırıldığını ve tüketicilerin daha etkin korunması için yeni düzenlemelerin yapıldığını ifade etti. Rekabet Kurulu’nun ceza yetkisine vurgu yaparak, fahiş fiyat uygulamalarına karşı cezaların 10 kat arttırıldığını paylaştı.
Bakan Bolat’ın Türkiye’nin e-ticaret ve savunma sanayindeki ilerleme hedeflerini vurguladığı zirve, iş dünyasına ve yatırımcılara umut veren bir tablo çizdi.