İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 Haziran’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında gözaltına alınan 45 şüphelinin sulh ceza hakimliğindeki işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Sulh ceza hakimliği tarafından 33 şüphelinin tutuklanmasına karar verilirken, 12 zanlı hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sokak çeteleri ve organize suç örgütlerinin toplumun huzurunu, gençlerin geleceğini, kamu düzenini ve şehirlerin güvenliğini tehdit eden yapılar olduğunu vurgulayarak, bu tür suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü belirtti. Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, İtalya’da tutuklu olan organize silahlı suç örgütü elebaşı hakkında kırmızı bültenle arama yapıldığını ve İstanbul merkezli Tekirdağ, İzmir, Siirt, Samsun, Tokat ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini aktardı.
Bakan Gürlek, yürütülen soruşturma kapsamında nitelikli yağma ve tehdit eylemlerine karışan, şüphelilerin ifade vermelerini engellemeye çalışan, suç örgütü mensuplarına maddi destek sağlayan 6 avukat da dahil olmak üzere toplam 54 şüpheliye yönelik 7 ilde 113 adreste eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini belirtti. Gürlek, şimdiye kadar 700 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, iddianameler düzenlendiğini ve kamu davalarının açıldığını ifade ederek, suç örgütleriyle mücadelenin hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yargı ve kolluk birimlerinin kararlı, koordineli ve kesintisiz çalışmalarıyla devam edeceğini vurguladı.
Operasyon kapsamında 45 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmıştı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]