Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Gaziantep 2022 yılında ilk kez 10 milyar doların üzerinde bir ihracata imza attı. Bu başarısını 2023 yılında da sürdüren şehir, 10 milyar 514 milyon 677 bin dolarlık ihracat yaparak rekorunu taçlandırdı.
Gaziantep’e komşu Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlere rağmen, Gaziantep üst üste üçüncü kez 10 milyar dolar seviyesine ulaşmayı başardı. Ancak, önceki yıla göre %4,2’lik bir düşüş yaşayarak, 10 milyar 71 milyon 31 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in güçlü ihracat performansını vurgulayarak, yaşanan küresel ekonomik zorluklara rağmen 2024 yılında da 10 milyar doların üzerinde bir ihracat hedeflediklerini belirtti. Yıldırım, şehrin üretim altyapısının sağlamlığını koruduğunu ancak çevre illerdeki üretim ve lojistik faaliyetlerdeki aksaklıkların ticaret akışını olumsuz etkilediğini ifade etti.
Yıldırım, Gaziantep’in potansiyelini artırmak adına yeni pazarlara açılmayı ve mevcut pazarlarda daha etkin rol almayı hedeflediklerini söyledi. 2025 yılında atılacak adımlarla sorunların çözülmesini ve şehrin rekor kıran ihracat verilerini daha da yükseltmeyi planladıklarını aktardı. Gaziantep, ülkemizin lokomotif şehirlerinden biri olarak her yıl ihracatını artırarak yeni rekorlar kırmaya devam etmeyi sürdürüyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]