Nijerya’nın başkenti Abuja’da düzenlenen 3’üncü Afrika Hava Kuvvetleri Forumu’na katılan Nacar, HAVELSAN’ın Afrika açılımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Nacar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika açılımı vizyonu çerçevesinde bölgedeki dost ve kardeş ülkelerin savunma ihtiyaçlarını karşılamak ve stratejik ortaklık kurmak amacıyla hareket ettiklerini belirtti.
HAVELSAN yöneticisi Nacar, şirketin Türkiye’nin bölgedeki siyasetine paralel olarak Afrika açılımını başlattığını ve 2019’dan beri bölge ülkeleriyle daha yakın temas kurduklarını ve birçok ülkede tanındıklarını ifade etti.
Nacar, HAVELSAN’ın BAHA, savaş yönetim ve eğitim sistemleri ile eğitim simülatörlerini Afrika ülkelerine önerdiklerini belirterek, “Afrika’ya birçok proje göndermek istiyoruz. Ürünlerimizi bu bölgedeki işbirlikleriyle paylaşmayı hedefliyoruz.” dedi.
Nacar, HAVELSAN’ın Nijerya, Ruanda, Kenya, Uganda, Gambiya, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Senegal ve Kamerun başta olmak üzere Afrika ülkeleriyle iş geliştirme faaliyetleri yürüttüğünü ve bu ülkelerde projeler hayata geçirmeyi planladıklarını vurguladı.
Nacar, HAVELSAN’ın Nijerya’ya verilen Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT) gibi ürünlerle bölgede ilgi gördüğünü ve ATAK helikopter simülatörünü de vereceklerini belirtti.
Nacar, BAHA’nın diğer ülkelere ihraç edildiğini ve bu ürünün fiyatı uygun, kullanımı kolay olan bir sistem olduğunu ifade ederek, “BAHA’nın diğer ülkelerde de ilgi göreceğini ve ürünlerimize talep olacağını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]