1. Ana Sayfa
  2. Haberler

İlaçsız Diyabet Tedavisi Nasıl Yapılır?

İlaçsız Diyabet Tedavisi Nasıl Yapılır?
0

İlaçsız Diyabet Tedavisi Nasıl Yapılır?

İlaç kullanmadan diyabet tedavisi mümkün mü? Diyabet, halk dilinde şeker hastalığı, pankreasın yeterli miktarda insülin hormonu üretememesi veya ürettiği hormonun etkili bir şekilde kullanılamaması sonucunda glikozun kanda birikmesi ve idrarda normalde bulunmaması gereken şekerle rastlanmasıyla karakterize bir hastalıktır.Araştırmalara göre Türkiye’de 20 yaş üzerinde %20 gibi azımsanmayacak derecede şeker hastası bulunmaktadır.

 Diyabetin Belirtileri

Diyabetin üç klasik belirtisi susama hissi veya sıvı alımında artış, çok veya sık idrara çıkma, iştah artışıdır. Bunların yanı sıra hastalar yorgunluk, halsizlik, bulanık görme, ayaklarda karıncalanma gibi durumlardan da yakınırlar. Ek olarak kiloları normalde olması gereken oranın üzerindedir.Halsizliğe ve bulanık görmeye bağlı olarak baş ağrısı ve göz ağrısı gibi sorunlarda meydana çıkmaktadır. Diyabet hastaları günlük işlerini yaparken normal bir insana göre daha çabuk ve daha çok yorulur. Spor yaparken, herhangi bir etkinlikte bulunurken halsizliği çok çabuk hisseder.

 Diyabetin Tedavisi

Tedavide haplar ve insülin olarak 2 grupta toplanan ilaçlar kullanılır. Bunun yanında son zamanlarda ilaçsız diyabet tedavisi üzerinde durulmaktadır. Bu tedavi düzenli fiziksel egzersiz ve diyabet diyetini içinde barındırır.Diyabet diyetinde en önemli nokta, ara öğünlerin atlanmamasıdır. Diyabetikler genellikle ana öğünleri unutmazken, ara öğünleri kaçırdıklarından diyetlerinde gereken sonucu alamazlar. Yağ ve şeker oranı yüksek besinler, yağda kızartılmış ve kavrulmuş yiyecekler kesinlikle uzak durulması gereken yiyecekler iken, anne yemeklerine geri dönüş ve Akdeniz tipi beslenme modeli ana hedefler arasındadır.Bu model, tahıl (buğday, arpa), kuru baklagiller, taze ve özellikle mevsiminde sebze-meyve, omega 3 bakımından verimli balık ve zeytinyağı tüketimi yönünden zengin, et ve süt ürünleri tüketimi yönünden ise fakir bir beslenme modelidir.Diyabette etkin egzersiz programı ise ortalama 30-45 dakika sürmeli, ısınma, germe, egzersiz ve soğuma periyotlarını mutlaka içinde bulundurmalıdır. Vücudun belirli kısımlarını çalıştıracak egzersizler yerine, tüm vücudu çalıştırmayı hedef alan aerobik egzersizler tercih edilmelidir.Egzersizler yürüme, yüzme, merdiven çıkma, bisiklet sürme olabileceği gibi, süre ve şiddetlerini ayarlamak koşulu ile bahçe işleriyle ilgilenmek, kar küremek, araba yıkamak, camları silmek, yerleri süpürmek gibi günlük yaşam aktivitelerini de içinde barındırabilir.Hemen aşağıda bulunan yorum alanından yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın. Her şeyi sizin için yapıyoruz. Tek bir yorumunuz bizi memnun edecektir. 

İlginizi Çekebilir
5.1
glukozamin-yan-etkileri.jpg

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

SanalTus.Com Administrator

Yorum Yap