Dörtyol İlçesi Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri, Hatay depremleriyle mücadele ederken uluslararası bir robotik kodlama yarışmasında büyük başarı elde etti.
Öğrencilerin başarısı ülke ve okul için gurur kaynağı oldu
Dörtyol ilçesindeki Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri, Hatay’da yaşanan depremlere rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ederek uluslararası bir robotik kodlama yarışmasına katıldı. Çevrimiçi düzenlenen ‘Riders Robotics League World Cup’ yarışmasında 23 farklı ülkeden 24 takım yer aldı. Hataylı öğrenciler Ahmet Furkan Selimli, Furkan Tayyar Çetin ve Ömer Ziya Ulusoy, bu yarışmada dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarı elde etti.
Payas Stem Merkezi mentoru Cem Kağar ve okulda görevli danışman öğretmen Ayşenur Kavsak tarafından organize edilen öğrenciler, dünya finalinde okullarını ve ülkelerini temsil etmenin gururunu yaşadı. Furkan Tayyar Çetin, deprem nedeniyle zor zamanlar geçirdiklerini ve dünya finallerine kendisi ve iki arkadaşıyla birlikte zorlu şartlarda hazırlandıklarını belirtti. Yarışmada dünya üçüncüsü olmalarının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.
Öğrenciler zorlu şartlara rağmen büyük bir çaba gösterdi
Öğrenciler, yarışmaya 7 günlük bir çalışma süreciyle hazırlandıklarını ifade etti. Ahmet Furkan Selimli, yaşanan depremler nedeniyle birçok arkadaşlarının başka illere gitmek zorunda kaldığını ancak yarışmaya 3 kişi olarak katıldıklarını belirtti. Yarışma süresince birçok yeni şey öğrendiklerini ve ülkelerini yurtdışında temsil ederek dünya üçüncüsü olduklarını söyledi. Ömer Ziya Ulusoy ise hedeflerinin yarışmalarda dünya birinciliğini elde etmek ve okullarında robotik kodlama alanında başarı bayrağını diğer öğrencilere teslim etmek olduğunu ifade etti.
Okul yönetimi ve eğitimciler öğrencilerin başarısından gurur duyuyor
Okul müdürü Ferhat Yahşi, öğrencilerin başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, yarışmaya katılan öğrencilerin takım halinde dünya üçüncüsü olduğunu ifade etti. Yahşi, yaşanan deprem ve öğrencilerin başka illere gitmek zorunda kalmalarının çalışmaları olumsuz etkilediğini ancak kalan öğrencilerin gece gündüz demeden çalışarak hazırlandığını vurguladı. Okul yönetimi, öğretmenler ve velilerin destekleriyle öğrencilerin gurur verici bir sonuç elde ettiğini belirtti. Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy da öğrencilere başarılarından dolayı belgelerini vererek tebrik etti.