1. Ana Sayfa
  2. Haberler
Trendlerdeki Yazı

Mide Bulantısı, Kusma ve Öksürük

Mide bulantısı, kusma ve öksürük çeşitli yaş gruplarında sıkça meydana gelen farklı hastalık gruplarında da görülebilen semptomlardır.

Mide Bulantısı, Kusma ve Öksürük
0

Mide bulantısı, kusma ve öksürük çeşitli yaş gruplarında sıkça meydana gelen farklı hastalık gruplarında da görülebilen semptomlardır.

Mide bulantısı, kusma ve öksürük birçok hastalıktan kaynaklı oluşabilir. Genellikle akut hastalıklarda seyreden bu durum nadiren olsa da kronik hastalıklarda da gözlenebilir.

Mide Bulantısı, Kusma ve Öksürük Hangi Hastalıklarda Ortaya Çıkabilir?

1-)Bakteri Kaynaklı Hastalıklar

Özellikle kış aylarında çok fazla gözlenen soğuk algınlığı gibi bakteri kaynaklı hastalıklarda yukarıdaki semptomlar gözlenmektedir. Kişide ciddi ölçüde boğaz enfeksiyonu varsa, bademcikleri şişmiş ise hastalığın seyrine bağlı olarak kusma, mide bulantısı ve öksürük görülmektedir.Kişi antibiyotik tedavisi alarak kısa süre içerisinde semptomlardan kurtulabilir. Burada tedavi şemasına muhakkak öksürük giderici bir ilaç, gerekli ise mide bulantısını geçirici antiemetik bir ilaç eklenmelidir.

2-)Virüs Kaynaklı Hastalıklar

Çevremizde virüs kaynaklı gördüğümüz mide bulantısı, kusma ve öksürüğe sebep olan en bilenen hastalık griptir. Bilinenin aksine grip bakteri kaynaklı değil virüs kaynaklıdır. Kişinin bağışıklık sisteminde ciddi zayıflamaya sebep olur.Gribal enfeksiyonlarda tedavide genellikle soğuk algınlığı ilaçları kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı ilaçlarından gerekli yanıtın alınamadığı durumlarda antibiyotik tedavisine geçilmelidir.

3-)Mide Hastalıkları

Kronik mide hastalıklarında mide bulantısı çok sık gözlenir. Özellikle mideye yerleşen bakteri kaynaklı hastalıklarda mide bulantısı, kusma hastalığın evrelerinde gözlenmektedir.Kişi tedavi olana kadar bu tarz semptomlardan şikayetçidir, sosyal yaşantısı büyük ölçüde etkilenmektedir.

4-)Astım

Astım, bronş iltihabı olarak da adlandırılabilir. Kişi bazı tetikleyici unsurlar ile krize girebilir. Bazen ise kriz öncesi sıkıntılı durumlar yaşar. Bu durumlarda kişi de yoğun halsizlik, mide bulantısı, bazen kusma gözlenebilmektedir.Tetikleyici unsura aşırı derecede maruz kalması sonucunda öksürük krizleri oluşabilmektedir. Bu sebeple astımlı kişi astımını tetikleyecek tüm zararlı etmenlerden uzak durmalı, ilaçlarını düzenli olarak kullanmalıdır.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

SanalTus.Com Administrator

Yorum Yap