Bakan Kacır, Yatırım Alanlarının Açılışını Duyurdu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) henüz tahsis edilmemiş yatırım alanlarının **sanayicilerin çevrim içi erişimine açılmasının** devam ettiğini duyurdu.
Yatırım Yerlerindeki Fırsatlar
Bakan Kacır, yaptığı açıklamada, bu ay içerisinde üçüncü ilanla toplam **94 OSB’de 16,2 milyon metrekare büyüklüğündeki 1115 yatırım yerinin tahsis başvurularına**, 10 OSB’de ise **2,4 milyon metrekare alanın ön tahsis başvurularına açıldığını** belirtti. Bu adımlarla yatırımcıların iş yapma imkanlarının genişletilerek **yatırımların hız kazanmasının** hedeflendiğini vurguladı.
Yatırımların Hızlanması İçin Çalışmalar Sürüyor
Bakan Kacır, paylaşımında yatırımların hız kazanması adına çalışmalarının **kararlılıkla devam edeceğini** ifade etti. OSB’lerdeki tahsis edilmemiş alanların sanayicilerin erişimine açılmasıyla, **ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni işletmelerin ve istihdamın artırılmasının** hedeflendiği belirtildi.
Bu girişimle, sanayicilere **yatırım yapma ve üretim kapasitelerini genişletme** fırsatı sunulurken, OSB’lerin de doluluk oranlarının artması ve ekonomiye canlılık kazandırılması amaçlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırımcılara sağladığı destekler ve kolaylıklarla, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanında daha da güçlenmesi hedefleniyor.