Siirt Ekonomi Zirvesi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Siirt Ekonomi Zirvesi







Siirt Ekonomi Zirvesi | Siirt Üniversitesi, Kalkınma, Teşvikler

Siirt Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu‘nda düzenlenen Siirt Ekonomi Zirvesi’ne katılan Yılmaz, konuşmasında bugün Siirt Üniversitesi‘nin fakülteleri, ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla bölgesel kalkınma anlamında önemli bir rol icra ettiğini vurguladı. Üniversitenin gelişme stratejisiyle, ilin ve bölgenin kalkınma stratejisinin örtüştürülmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Dolayısıyla Cumhurbaşkanı‘nın takdirleriyle pilot üniversiteler belirlendi. İşte onlardan bir tanesi de Siirt Üniversitesi. Siirt Üniversitesinde yapılan çalışmalar, kamu-üniversite-özel sektör iş birliğinin güzel örnekleri” dedi.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde son 23 yılda gerçekleştirilen hizmetlerin altını çizerek, bölgenin kalkınması için kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektöre de destek olunduğunu belirtti. Özel sektör yatırımlarının, bir ilin veya ülkenin kalkınmasında önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, özel sektörün üretken, istihdam yaratan ve ihracat getiren yatırımlarının gerekliliğine dikkat çekti.

Yılmaz, terörün olmamasının, huzur ve güvenliğin sağlanmasının demokrasi ve kalkınma açısından kritik olduğunu belirterek, “Silahların gölgesinde siyaset, demokratik siyaset olamaz. Huzur ve güvenliğin bulunmadığı yerde insanlar temel hak ve özgürlüklerini yaşayamaz” dedi.

Tarım ve hayvancılığın bölgenin temel özelliklerinden biri olduğunu belirten Yılmaz, tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılması gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, yerel ham madde ve işçiliği kullanan projelere ağırlık verilmesinin bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını dile getirerek, Siirt’e yönelik kamu yatırımlarına ilişkin projeler hakkında bilgi verdi.


Benzer Haberler
Adalet Bakanı Gürlek’ten Yeni Atamalar
Adalet Bakanı Gürlek’ten Yeni Atamalar
Merkez Bankası 1 ve 5 Kuruş Madeni Para İddiasını Yalanladı
Merkez Bankası 1 ve 5 Kuruş Madeni Para İddiasını Yalanladı
Genel Kurul, Milli Parklar Kanunu ve Değişiklikler
Genel Kurul, Milli Parklar Kanunu ve Değişiklikler
Bakanlığın Sosyal Medya Hesabından Yapılan Paylaşımda
Bakanlığın Sosyal Medya Hesabından Yapılan Paylaşımda
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Suriye’de İletişim ve İşbirliği Konularını Görüştü
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Suriye’de İletişim ve İşbirliği Konularını Görüştü
AK Parti Sözcüsü’nden CHP’ye Tepki
AK Parti Sözcüsü’nden CHP’ye Tepki
Teknoloji'de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SANAL TUŞ 'da saklıdır. Seobaz Haber Teması