İçindekiler
Suya düşen telefon nasıl kurtarılır? Neler yapılmalı, neler yapılmamalı. Akıllı telefon ve tabletlerde kısa devre koruması sayesinde direk olarak telefon kendini kapatacaktır. Telefonunuz kapandığında korkmayın, kendini korumak için hemen kapatmıştır.
Kısa devreden dolayı telefonun suya düştükten sonra kapanması gerekir. Eğer kapanmazsa hemen kapatmamız gerekir. Bu işlemi yapmalıyız çünkü oluşabilecek problemleri önlemiş oluruz. Hatta pil (batarya) çıkarılabiliyorsa onu da çıkarmalıyız. Telefona giren su telefon açıksa içerideki parçalara girebilir ve ısı sayesinde parçalar zarar görür. Gelelim yapılabilecek diğer yöntemlere.
Suya düşen telefonda yapılması gereken ilk şeyler;
- Telefonu veya tableti hemen sudan çıkartın
- Telefon kapanmamışsa hemen telefonu kapatın.
- Bataryası çıkartılabiliyorsa bataryayı sökün. Aynı zamanda SD Kart, Sim kartını da çıkartabilirsiniz.
- Telefonu hemen havlu ile kurulayın, ardından telefondaki suyu çıkartmak için kurutmaya çalışın
- Ardından telefonu 48 saat pirince yatırarak nemini alın.
Suya düşen telefon nasıl kurtarılır
Suya düşen telefona uygulamanız gereken şeyleri başlıklar şeklinde ayırdık. Size en kolay gelenden başlayacak şekilde bunları uygularsanız telefonunuzu kurtarabilirsiniz.
Havlu Yardımı İle Kurulamak
Sudan çıkardığımız telefonu kuru, temiz, toz barındırmayan bir havluyla kurulamalıyız. Cihazın dış yüzeyini yavaş hareketlerle kuruttuğumuzda diğer yöntemlere de geçebiliriz.
Cihazı En Küçük Parçalarına Kadar Ayırın
Yine temiz bir havlunun üzerine telefonun sim kartı, bataryası, hafıza belleği gibi ayrılabilen tüm parçalarını ayırmalıyız.
Biraz Pamuk Veya Kulak Temizleyici Aleti Kullanın
Havlu veya bez parçaları toz bulunduran yapıda oldukları için tamamen temizleyemez hatta toz bile bırakabilirler. Bu yüzden suyu daha iyi çeken pamuğu kullanabiliriz. Kalan detaylı yerleri ise kulak aleti ile derince temizleyebiliriz.
Silika Jel
Adı yabancı gelen bu madde aslında hepimizin bilip, gördüğü fakat adını bilmediğimiz tanecikli bir Küçük pakettir. Yakın bir zamanda aldığımız elbise ceplerinde, çanta veya televizyon yanında olan kağıt pakette bulunan tozdur.
Pirinç Paketi Veya Vakumlanmış Poşet
Pirinç dolusu bir kaba ya da direkt pirinç paketine telefonu koymak da en bilinen kolay yöntemlerdendir. Pirinç tanecikleri suyu kendi içlerine çekecek ve telefonun bozulmasını engelleyecektir. Dikkat etmemiz gereken sadece bir yer var o da cihaz pirinç içerisindeyken hava almamalıdır.
Pirinç içine iyice yerleştirmeliyiz, saklama kabında pirince gömmeliyiz ya da vakumlu poşete sarmalıyız ki hava kesinlikle giremesin. Telefon en az bir gün boyunca hiç dokunulmadan hava almadan pirinç içinde beklemelidir.
Şarj Aleti
En az bir gün bekleyen cihazı dışarıya çıkarın. İçerisinde su bulundurmadığından emin olmalıyız. Şarj aletini takıp tamamıyla dolmasını bekledikten sonra cihazımızı açabiliriz. Eğer bir problem olmazsa büyük ihtimalle açılması gerekir. Tabi aksi durumlar da mümkündür. Açılmadığı takdirde telefoncuya götürmek, garantiye tamire göndermek yararlı olabilir. Bu yöntemleri doğru uygularsak telefonu kurtarabiliriz. Tamire gerek kalmayabilir.
Suya Düşen Telefon Hakkında Merak Edilenler
Suya giren telefon çalışır mı?
Suya düşen telefon tamir edilebilir mi?
Suya düşen telefon ne kadar süre Pirinç Kalmalı?
Akıllı telefonlarda en büyük sorun suya karşı dayanıklı olmaması, telefon alırken suya karşı dayanıklı olduğundan emin olduğunuz cihazları satın alın, aksi taktirde en ufak bir hatanızda telefonunuz çöp olabilir.
Suya düşen telefon için size yardımcı olacak bir videoyu önermek isterim. Tamindir’in hazırladığı videoyu aşağıda göremezseniz buraya tıklayarak ilgili videoya gidebilirsiniz.
Sizde daha fazla akıllı telefon haberleri, bilgi ve ipuçları için sanaltus.com’u takip edebilirsiniz.