
TEKNOFEST Güneydoğu, 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T3 Vakfı ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin yürütücülüğünde gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin bu büyük teknoloji şölenine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.
Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe ve Neolitik döneme ait Karahantepe’ye ev sahipliği yapan Şanlıurfa, binlerce yıllık kültürel mirasını festival kapsamında yeni nesil teknolojilerle buluşturacak. Festival, bilim ve teknoloji odaklı yarışmaların yanı sıra hava gösterileri ve çeşitli atölyelerle ziyaretçilere açık olacak. TRT, etkinliğin iletişim sponsorluğunu üstleniyor.
Vali Şıldak, TEKNOFEST Güneydoğu’nun Şanlıurfa’da düzenlenmesinin kent için büyük önem taşıdığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a sürece katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kentlerden Şanlıurfa’da festivalin büyük bir heyecan yarattığını vurguladı.
Vali Şıldak, “TEKNOFEST hazırlıklarımızı tamamladık. GAP Havalimanı artık büyük bir şölene hazır ve ev sahipliği yapmaya gün sayıyor” dedi. Altyapı, üstyapı, otopark alanları, su temini, atık su bertaraf tesisleri, aydınlatma, güvenlik ve sağlık tedbirleri konularında tüm planlamaların yapıldığını aktardı. Ekiplerin T3 Vakfı ile şubat ayından beri çalıştığını sözlerine ekledi.
Vali Hasan Şıldak, ulaşım, güvenlik ve trafik alanları başta olmak üzere tüm kolaylaştırıcı tedbirlerin alındığını belirtti. Valilik koordinasyonundaki destek havuzuyla gençlerin teşvik edildiği festivale 28 binin üzerinde başvuru yapıldı. Yarışmalarda 228 yarı finalist ve 35 finalistin derece beklediğini açıkladı.
Yarışmacıların konaklaması için yurtlar ve pansiyonlar hazırlandı. Harran Üniversitesinin eğitim öğretim yılına festivalin ardından başlayacak olması, konaklama kapasitesindeki yoğunluğu önleyecek. Vali Şıldak, TEKNOFEST Güneydoğu’ya 1 milyonun üzerinde ziyaretçi beklediklerini ve tüm şehrin büyük bir heyecanla açılışı beklediğini dile getirdi.
Şanlıurfa’nın turizm açısından çok zengin bir şehir olduğunu vurgulayan Şıldak, gelen misafirlerin arkeolojik alanlardan müzelere, tarihi ören yerlerinden kültür varlıklarına ve gastronomisine kadar geniş bir yelpazede güzel deneyimler yaşayacağını söyledi. Göbeklitepe, Karahantepe, Harran ve Balıklıgöl gibi yerlerin ziyaret edileceğini, sıra gecelerinde Urfa müziğinin tadılacağını belirtti.
Vali Şıldak, tüm vatandaşları TEKNOFEST’e davet ederek, girişlerde bekleme yaşanmaması için katılımcıların internet üzerinden kayıtlarını mutlaka yapmaları gerektiğini ekledi.






















Reklam & İşbirliği: [email protected]