Umut Yıldız, Türkiye’ye döndükten sonra özel bir uzay şirketinde araştırmalarını sürdürürken, ODTÜ’de “uzay teknolojileri” dersleri veriyor. Uzay bilimine olan ilgisi çocukluk yıllarına dayanıyor. Ansiklopedilere olan merakıyla başlayan bilim serüveni, NASA’da astrofizikçi olarak devam etti.
Astronomi eğitimini Türkiye’de aldıktan sonra Hollanda’da doktora yapan Yıldız, NASA’da çalışırken oksijen molekülünün kaynağına dair önemli bir araştırma yaptı. Bu çalışma, uzay biliminde yeni bir bakış açısı sundu ve Yıldız’ın NASA kariyerini şekillendirdi.
ABD’de 10 yıl boyunca NASA’da çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönme kararı alan Yıldız, pandeminin de etkisiyle uzaktan çalışma sistemine alışmanın zorluğunu yaşadı. Türkiye’de uzay alanında önemli çalışmalar yapılabileceğine inandığını ve gençlerin bu alanda büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı.
Uzay sektörünün hızla büyüdüğünü ve gençler için gelecekte birçok fırsatın olacağını belirten Yıldız, gençlere İngilizce öğrenmelerini, aktif olmalarını ve projelerde deneyim kazanmalarını tavsiye etti. Türkiye’nin uzay alanındaki potansiyeline inandığını ve gençlerin bu alanda başarılı olabileceğine dikkat çekti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]