Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Telegram kanalında yayımladığı bir video mesajında, İngiliz askeri yetkililer ile bugün Rusya savaşı konusunda bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Zelenski, görüşmede “Bu hafta, Rusya ile görüşmelerde platform olabilecek Türkiye, Körfez ülkeleri ve Avrupa ülkeleri ile irtibatlarımız olacak. Bizim tarafımızda, bu savaşı bitirmek için her şey hazır olacak” ifadesini kullandı.
Zelenski, ABD başta olmak üzere dünya liderlerinin barış için Rusya’ya baskı uygulamasının önemine vurgu yaparak, “Rusya’nın gönderdiği tek sinyal, gerçek müzakerelerden kaçınma niyetidir. Bu da ancak yaptırımlar, güçlü gümrük vergileri ve gerçek baskı ile değişebilir” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, 21 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak olası görüşmenin Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da gerçekleşebileceğine dair işaretler vermişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]