İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ana davasında mahkeme, soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve 5 kişi hakkında tahliye kararı verdi. Karar, davanın ara kararları kapsamında duyuruldu.
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in yanı sıra soruşturmada adı geçen 5 kişinin daha serbest bırakılması bekleniyor. Mahkemenin ara kararı, yargılamanın bu aşamasında önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.
İnan Güney, geçen yıl İçişleri Bakanlığı tarafından geçici tedbirle görevinden uzaklaştırılmıştı. Bakanlık açıklamasında, Güney hakkında ‘suç işleme amacıyla kurulan örgüte üye olma ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama kararı çıktığı belirtilmişti. Anayasa ve ilgili kanun maddeleri uyarınca alınan bu tedbir kararı, mahkemenin tahliye kararıyla farklı bir boyut kazandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]