1. Ana Sayfa
  2. Haberler
Trendlerdeki Yazı

Aloe Vera Bakımı

Aloe vera çiçeği, sıcak ortamda yetiştirilebilen en yaygın süs bitkilerinden biridir.

Aloe Vera Bakımı
0

Aloe vera çiçeği, sıcak ortamda yetiştirilebilen en yaygın süs bitkilerinden biridir.

Sarı ve beyaz renkli çiçek açan bu süs bitkisi, bakım ve yetiştirilme olarak da diğer süs bitkilerine göre daha pratiktir.Yaprakları ve yaprak içindeki özünde sağlık için çok faydalı maddeler barındıran aloe vera bitkisi ve aloe vera bitkisi bakımı hakkında detayları sizler için araştırdık.

Bu detayları göz önünde bulundurarak siz de evinizde sorunsuz bir şekilde bu özel bitkiden yetiştirebilirsiniz.Aloe vera, ev ya da iş yerlerinde saksı içinde yetiştirilen bir süs bitkisidir. Sıcak ortamları seven bitkinin mutlu olması için yaz-kış güneş ışığı görmesi gerekir.

Yazın direkt güneş ışığına maruz kalmadan, ancak karanlık da olmayan ortamlarda bulunması, bitkinin daha verimli olmasını sağlar.Kışın haftada sadece 1 gün, yazın ise haftanın 2 günü sulanması gerekir. Sulama yaparken yeterli miktarda suyun toprak altına kadar ilerlemesine dikkat edilmeli.

Saksıda aloe vera yetiştiriciliği için uygun boyutlarda saksılar kullanılmalı. Biraz genişlemesine yayılmayı seven bu çiçek türü için geniş ve hafif uzun saksılar kullanılmalı. Toprağın hava alması ve sulama sonunda fazla suyun akması için saksı altında deliklerinin bulunmasına da dikkat etmek gerekir.Toprak neminin korunması için toprak üzerine taş koyabilir ya da saman ile kaplayabilirsiniz. Bitkinin çok fazla sulanması, zaman içinde zarar görmesine ve solmasına neden olur. Bunun için üstten hafif kuru kalacak şekilde sulama yapılması gerekir.

Aloe vera çiçeğinin bakımında dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli nokta, çiçeğin toprağıdır. Çiçeğin ekileceği toprağın mutlaka mineral ve vitamin bakımından zengin olması gerekir. Aksi halde çiçek beslenemez ve bu da büyümesini geciktirir. Büyümesi geciken aloe vera bitkisi, çiçek açma zamanında çiçek açamaz ve bu da çiçeğin zarar görmesine neden olur.

Yaz aylarının başında senede bir kere toprak değişimi de bitkinin sağlıklı büyümesini sağlar. Bu sayede daha uzun süre bitkiniz sizinle birlikte olacaktır. Kuruyup dökülen çiçeklerin dallarının dikkatlice budanması gerekir. Bu budama sonrasında daha sağlıklı ve daha güçlü çiçekler yetişecektir.Her bitkide olduğu gibi aloe vera bitkisinde de zaman zaman hastalıklar ve çürümeler ortaya çıkabilir. Bu durumda hastalıklı bölgenin çiçekten koparılması ve hemen uzaklaştırılması gerekir.

Budalanan yapraklar ya da çiçek dalları, yerinden daha sağlıklı ve daha güçlü olarak çıkacaktır.Bu hastalık zamanlarında çiçeklerin daha iyi toparlanması için sulama suyu içine özel çiçek vitamini eklenebilir. Bir çeşit ilaç olarak değerlendirilen bu vitaminler, tıpkı insanlarda olduğu gibi çiçeklerde de gerekli olan besleyici maddeleri almayı sağlar. Daha güçlü ve daha dayanıklı aloe vera bitkileri için bu vitaminleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Aloe vera bitkisi büyüyüp gelişen bir bitkidir. İlk başlarda küçük olarak alınan saksılar bu nedenle zaman içinde çiçeğe yetmemeye başlayabilir. Yetmediği zamanlarda mutlaka saksı değişimi yapılması gerekir.Bu değişim sırasında bitkinin 1 hafta kadar saksı dışında ve gölgede bekletilmesi gerekir.

Yaz aylarında yapılması gereken bu değişim sonrasında çiçek daha hızlı büyüyüp gelişecektir.Aloe vera yetiştirirken bitkinin zarar görmemesi için çok fazla rüzgar alan bir yerde olmamasına dikkat edin. Hafif esintili, bitkiye zarar vermeyecek derecede rüzgarlı alanlarda bu süs bitkisini yetiştirmek mümkündür. Aloe vera bitkisinin ana yurdu Afrika kıtasıdır.Sıcak ortamları seven bu özel bitki, ülkemizde de daha sıcak olan Güney bölgelerinde yetiştiriliyor. Saksıda ev içinde ise hemen hemen her bölgede yetiştirilebiliyor.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

SanalTus.Com Administrator

Yorum Yap