Bakan Tekin, Batman Valiliğini Ziyaret Etti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Batman Valiliğini ziyaret ederek Vali Ekrem Canalp ile görüştü ve Şeref Defteri’ni imzaladı. AK Parti Batman Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi’nde Konuştu Bakan Tekin, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Batman Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip…
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Batman Valiliğini ziyaret ederek Vali Ekrem Canalp ile görüştü ve Şeref Defteri’ni imzaladı.
Bakan Tekin, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Batman Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir ufuk çizdiğini belirterek, Türkiye’nin geleceğine dair hedeflerini anlattı.
Bakan Tekin, AK Parti iktidarı döneminde okullarda seçmeli Kürtçe dersi konulduğunu ve özel okullarda da Kürtçe derslerinin önünün açıldığını söyledi. Ayrıca, eğitim alanında yapılan yatırımlara dikkat çekerek, 2002’de Batman’da 2 bin 387 dersliğin bulunduğunu, şu an ise bu sayının 7 bin 278’e çıktığını belirtti.
Bakan Tekin, laiklik kavramı üzerine de konuşarak, Türkiye’de laikliğin vatandaşların dini inanç ve ibadet hürriyetini garanti altına almak olduğunu vurguladı. Ayrıca, modern eğitim anlayışı doğrultusunda yapılan yenilikleri ve yatırımları savundu.
Bakan Tekin, halkın kapısını çalıp dertleriyle ilgileneceklerini ve çözüm üreteceklerini söyledi. Yapılan icraatları anlatarak ve hedeflerini paylaşarak, gelecek dönemde daha fazla çalışacaklarını ve mücadele edeceklerini belirtti.
Bakan Tekin’in konuşması kongre katılımcıları tarafından ilgiyle takip edildi. Kongrede, Fatih Doğu’nun merkez ilçe başkanlığına seçilmesinin ardından program sona erdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]