Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) son paylaşımını alıntılayarak Türkiye’nin ilk uzay yolcusu hakkında bilgi verdi.
Bakan Kacır, Ax3 misyonunun olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklikler nedeniyle 17 Ocak 2024’e ertelendiğini belirtti. Ax3 misyonunda Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olan Gezeravcı da yer alacak. Bakan Kacır, “Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek.” dedi.
NASA’nın paylaşımında ise şu ifadelere yer verildi: “NASA, Axiom ve SpaceX ekipleri, son dönemdeki olumsuz hava koşulları ve SpaceX’in fırlatma planındaki değişiklikler nedeniyle Axiom 3 Misyonu’nu Kennedy Uzay Merkezi’nden 17 Ocak Çarşamba gününden önce fırlatmayı hedeflemiyor.”
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap