Türkiye’nin TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden biri olan Kayseri Bilim Merkezi, 6 atölyede 8 bilimsel tema ile 150 sergiye ev sahipliği yapıyor. Merkez, ziyaretçilere bilimi sevdirmeyi ve teknoloji alanında farkındalığı artırmayı amaçlayarak farklı temalarda eğitimler sunuyor. Uzay Misyonu İlgisi Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, Kayseri Bilim Merkezi’ne olan ilgiyi arttırmış…
Türkiye’nin TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden biri olan Kayseri Bilim Merkezi, 6 atölyede 8 bilimsel tema ile 150 sergiye ev sahipliği yapıyor. Merkez, ziyaretçilere bilimi sevdirmeyi ve teknoloji alanında farkındalığı artırmayı amaçlayarak farklı temalarda eğitimler sunuyor.
Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, Kayseri Bilim Merkezi’ne olan ilgiyi arttırmış durumda. Sabah erken saatlerde bilim merkezine gelen çocuklar aileleriyle birlikte etkinliklere katılıyor.
Kayseri Bilim Merkezi Sorumlusu Şenay Kırkar, Türkiye’nin ilk astronotu olan Gezeravcı’nın sayesinde uzay farkındalığının arttığını ifade etti. Kırkar, “Alper Gezeravcı, örnek aldıkları bir kişi. Bilim merkezindeki ziyaretçi sayısının artmasından mutluyuz” dedi.
Kırkar, bilim merkezine olan talebin artmasıyla birlikte uzay misyonu temalı etkinlik sayısını artırdıklarını belirtti. Sadece Ocak ayında 4 bin öğrenciyi ağırlayan merkeze, 1000 kişi 18-19 Ocak tarihlerinde gerçekleşen uzay faaliyetlerine katıldı. Bilim merkezinin yoğun talep görmesi Kırkar’ı memnun ediyor.
Matematik öğretmeni Ayşegül Dirgen, çocukların Alper Gezeravcı’yı gördükten sonra daha fazla bilim merkezine gelmek istediklerini belirtti. Dirgen, “Bu tür yerlerin artmasını temenni ediyorum” dedi.
9 yaşındaki Zeynep Gökçe Camuzcu, bilim merkezindeki atölyelere katılımının kendisini mutlu ettiğini ve burada birçok şey öğrendiğini ifade etti. Alper Gezeravcı’nın uzay misyonu ile ilgisinin arttığını belirten Camuzcu, bilim merkezine olan merakının sürekli olarak arttığını söyledi.
10 yaşındaki Recep Sencer Cem ise Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun astronot ve roket konularına olan ilgisini arttırdığını söyledi. Cem, gezegenleri merak ettiğini ve ailesine sürekli olarak bilim merkezine gitmek istediğini sözlerine ekledi.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap